miercuri, 16 decembrie 2020

M2,tema 3-Proprietatile Hartiei

CELULOZA SI HARTIA-hartia este obtinuta din fibra de celuloza obtinuta din lemnul copacilor.Din pin se obtine o hartie mai rezistenta si mai aspra decat cea obisnuita.


INCLEIEREA-hârtia intră prin partea uscată a maşinii,si se deplaseaza printr-o serie de role cuaburi care continuă eliminarea apei din compoziţie.Prin incleiere se fixeaza fibrele de la suprafara si creste rigiditatea suprafetei.In etapa finala daca hartia este dusa la un grad prea ridicat de uscare aceasta poate sa se curbeze,dar daca este dusa la gradul normal de uscare aceasta isi va pastra forma initiala


CONDITII PRIVIND HARTIA-Hârtia folosită trebuie să aibă cât mai puţine particule de praf


GREUTATEA-O coală de hârtie este definită prin greutate, tip şi grad de luminozitate.Greutateahârtiei este în general exprimată în grame.Hârtia mai uşoară estepredispusă mai mult la alimentare greşită, în timp ce hârtia mai grea duce la blocaje, deşisitemele Xerox de imprimare acceptă o gamă variată de greutăţi.


GRADUL DE STRALUCIRE-este reprezentat de strălucirea unei colide hârtie. Strălucirea reprezintă cantitatea de lumină reflectată de o coală de hârtie.Deoarece se adaugăaditivi suplimentari pentru a obţine o hârtie cu grad de luminozitate mai mare, această hârtie este mai scumpă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Router wireless TP-LINK TL-WR841N

  TL-WR841N are viteza de 300Mbps Timp de copiere 2.37 minute un dvd are 4.7gb Router-ul TL-WR841N 300Mbps Wireless N este un dispozitiv ce ...